Login

Hier lees je alles wat je nodig hebt en hoe je eenvoudig zelf de led inbouwspots installeert  leer je met de klusinstructie ’s van ledinbouwspotsleds.nl

De voorbereiding voor het plaatsen van inbouwspots led

Led Inbouwspots worden niet warm, dat is het grote voordeel ten opzichte van halogeen spotsjes die worden namelijk heel erg warm. Daarom hoeft er tussen de achterkant van de spots en het plafond maar 1 centimeter ruimte open blijven.  Als je een  plafond met te weinig ruimte hebt is het verstandig om eerst een verlaagd plafond van gipsplaten of andere materialen aan te brengen. Je kunt natuurlijk ook gaten gaan boren in je bestaande beton plafond, echter is dit een klus die je beter door een specialistisch bedrijf kunt laten uitvoeren.

Bereken het aantal benodigde led inbouwspots dat je nodig hebt

Begin met het bereken van het aantal led spots dat je nodig hebt.  Voor een groot deel is dit natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur, je hoef t hier dus niet alles op uit te doen want het kan ook een kwestie van smaak zijn. Een led inbouwspot van 3 watt heeft een licht opbrengst van 50 watt je kunt ze dus vergelijken met de oudere wattages van halogeenspots. In de meeste gevallen plaatsen mensen ze op een afstand van minimaal 30 centimeter van elkaar af in verband met de hitte van de halogeenspots. Echter bij het plaatsen van led inbouwspots is dit niet nodig. De spots worden in het gehaal niet warm. Je kunt de spots dus zo dicht als je wilt naast elkaar plaatsen. Het voordeel van led inbouwspotjes is ook dat je geen rekening met de transformator hoeft de te houden. Elke spot is voorzien van een kleine transformator zo groot als ongeveer een lucifer doosje. De trafo’s ook wel driver genoemd kun je onbeperkt met elkaar doorverbinden. In het kort gezegd is de keus dus volledig aan jou. Je kunt zoveel of zo weinig spots plaatsen als jij wilt.

De lichtopbrengst van led inbouwspots ten opzichte van halogeenspots

Wel is het verstandig om bij het plaatsen van de spots rekening te houden met de lichtopbrengst en licht kleur, je kunt er beter een aantal teveel als te weinig plaatsen zodat je er zeker van bent dat je genoeg licht hebt. Mocht je bang zijn voor teveel licht dan is dit natuurlijk simpel op te lossen door voor de dimbare led inbouwspots te kiezen. Dan is de keus volledig aan jou en kun je de lichtsterkte aanpassen aan jou wensen.  In het volgende deel lees je meer over het aansluiten van de spots op het elektriciteitsnet en het maken en boren van de gaten in het plafond.
      27-10-2015 18:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -