Login
Al onze inbouw spots led worden aangestuurd door een transformator, hierover bestaan nog wel eens misverstanden daarom gaan we daar vandaag wat dieper op in. Om te beginnen; er is nogal eens verwarring over een driver of transformator, in de led business betekend dit het zelfde. Het verschil is alleen dat de ene leverancier het een driver noemt en de ander een transformator. De reden dat sommige leverancier het driver noemen is omdat het technische gedeelte in de transformator van een dimbare led inbouwspot er ook voor zorgt dat de inbouw led spot dimbaar is. Eigenlijk kunnen we dus zeggen dat een niet dimbare led inbouwspot een transformator heeft en een dimbare led inbouwspots een driver heeft, voor u maakt het geen enkel verschil en om het gemakkelijk te houden noemen wij bij ledinbouwspotsleds.nl het een transformator, afgekort ook wel trafo genoemd.

Waarom heeft een led inbouwspot een transformator nodig

De reden hiervan is dat een led inbouwspot op 12 volt stroom werkt en dat heeft weer met allerlei veiligheid maatregelen te maken meer hierover kunt u hier lezen. De transformator zorgt ervoor dat de stroom op een veilige manier wordt omgezet van 230 naar 12 volt.

Hieronder een mooi voorbeeld van een oerdegelijke led driver die lang mee gaat, bij ledinbouwspotsleds.nl voorzien wij uw led inbouwspots van degelijke drivers van top kwaliteit

Led driver van top kwaliteit gebruikt door ledinbouwspotsled.nl
De led inbouwspots werken dus op 12 volt maar de transformator sluit u rechtstreeks aan op het 230 volt stroom net. Alle inbouwspots hebben een aparte transformator en dat heeft als voordeel dat als de trafo stuk gaat er maar 1 inbouw spot niet meer werkt. U kunt de transformator eenvoudig vervangen voor een nieuwe en de led spot werkt weer.

Waarom gaat een transformator stuk en de led inbouwspots niet

Alle inbouwspots led uit onze webwinkel zijn voorzien van een (gratis) transformator, deze hebben wij al voor u aangesloten op de led inbouwspots, de trafo is door u weer gemakkelijk verwijderbaar van de inbouwspot, deze is namelijk op aangesloten door middel van een klik systeem. U kunt op de manier de transformator gemakkelijk los maken van de spots als deze stuk is. Een transformator gaat helaas wel eens stuk omdat het om slijtbare elektronica gaat. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om een trafo te maken die nooit stuk gaat. Er zit natuurlijk wel verschil in de kwaliteit van transformators en hoe lang ze mee gaan. Hier geld ook zoals zo vaak, de prijs bepaald voor een groot deel de kwaliteit. Maar toch zal de led inbouwspot altijd langer meegaan dan de transformator en u zult deze dus zo af en toe moeten vervangen, dat klinkt erg vervelend maar het is maar een kleine moeite. Mocht uw transformator stuk zijn neem dan contact op met ledinbouwspotsleds.nl en laat ons weten om welke trafo het gaat, wij zenden u dan onmiddellijk gratis een nieuwe trafo toe mits u de led inbouwspots bij ons heeft gekocht.

Categorie: Toebehoren
      21-02-2016 18:34     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -