Login

Voordat je begint met het plaatsen van led inbouwspots badkamer lijkt het misschien een lastige klus, maar als je je goed hebt voorbereid zal het zeker meevallen. Waar moet je precies opletten voor je begint, wat heb je nodig en hoe ga je te werk bij het installeren van led inbouwspots badkamer?

Waar moet je op letten bij het installeren van led inbouwspots badkamer?

Wanneer je de led inbouwspots badkamer plaatst ter vervanging van bestaande halogeen spots, is het van belang dat je goed let op het lumen van de led spots. Op de verpakking staat aangegeven welke wattages van halogeen spots ze kunnen vervangen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een dimmer aan te schaffen bij je led inbouwspots. Hiermee kun je de intensiteit van het licht instellen, als je voor dimbare led inbouwspots badkamer gaat. 

Wat heb je nodig bij het installeren van led inbouwspots badkamer?

Voor het plaatsen van je led inbouwspots badkamer heb je natuurlijk de spots zelf nodig, inclusief de armaturen, driver en de aansluitsnoeren. Daarnaast heb je een opbouw-wandcontactdoos nodig, twee lasklemmen per inbouwspot, en een elektrisch snoer. Meet van tevoren op hoe lang deze moet zijn. Als laatste heb je nog een geschikte boor nodig om de gaten voor de spots te maken.

Het installeren van de led inbouwspots badkamer

Voordat je begint met de installatie van de led inbouwspots badkamer, is het natuurlijk van belang dat je eerst de stroom uitschakelt. Vervolgens kun je de opbouw-wandcontactdoos aansluiten op een lichtpunt, en deze tussen het verlaagde plafond en het plafond plaatsen. Nu kun je bepalen waar de inbouwspots moeten komen, en passende gaten in het verlaagde plafond boren. Via het gat kun je de driver aansluiten op de contactdoos, waarna je via het aansluitsnoer de eerste inbouwspot kunt gaan aansluiten. Dit gaat heel eenvoudig, door de snoeren op de armatuur aan te sluiten en deze vast te zetten in het gat. Nu kan de stroom weer aan, en je led inbouwspots badkamer zijn klaar voor gebruik!
      23-01-2017 12:30     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 terpstra -  09-03-2018

hallo, ik wil led spots monteren in de badkamer. Vanaf de schakelaar wil ik elektrische draden aan brengen op de bijgeleverde driver. Welke kleur combinatie moet ik gebruiken bruin,zwart of bruin, blauw of blauw , zwart??????

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -