Login
Wie iets af weet van led inbouwspots zal ongetwijfeld wel eens iets hebben gelezen of gehoord over de bijbehorende drivers en of transformators. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in en hoe werken led inbouwspotjes met een transformator / driver. We beginnen en met het voorbeeld over halogeen spotjes. De spots werkten allen op een transformator, meestal zitten er zes spotjes achter 1 grote transformator. De afmetingen van deze transformators zijn vergelijkbaar met een baksteen.

Hoe werkt het dan bij led inbouwspots

Led inbouwspots hebben elke een afzonderlijke transformator, deze wordt bij inbouwspots led gratis bijgeleverd. Nu vraagt u zich misschien af wat dan de driver is. Eigenlijk komt de verwarring weg uit het feit dat veel leverancier (uit het buitenland) het woord drivers (Engels) gebruiken als ze transformator bedoeling. Een led Inbouwspots wordt wel door een driver aangestuurd maar deze zit verborgen in de led inbouwspot en is voor u als klant dus helemaal niet zichtbaar en van belang. Wat u wel nodig hebt bij led inbouwspots is een transformator, of dus ook wel driver genoemd maar een driver is dus eigenlijk gewoon een ander woord voor de transformator.

Waar heb ik dan de transformator voor nodig

Alles wat u nodig hebt is dus een led inbouwspot (of meerdere als u dat wenst) en een transformator (vanaf nu gebruiken we het woord driver niet meer). Bij uw bestelling bij ons krijgt u een led inbouwspot en de bijbehorende transformator (gratis). Deze transformator hebben wij al voor u aan de led inbouwspot gekoppeld, dit hoeft u dus niet meer zelf te doen. De trafo zit doormiddel van 2 kabel schoentjes aan de led inbouwspot gekoppeld, een soort klik systeem dus. Mocht de transformator stuk gaan dan is deze dus erg eenvoudig te vervangen en bovendien kunt u de transformator als die stuk is gratis bij ons nabestellen. Voor uw gemak nog even de volgorde. Als u bij ons een led inbouwspot besteld bestaat die uit het volgende.

1 Een led inbouwspot
2 Een stukje draad
3 De transformator
4 Weer een stukje draad

Het stukje draad bij punt 4 sluit u aan op 220 / 230 volt en u ben klaar en uw spots branden, dat is alles wat u hoeft te doen. Wilt u meerdere spots met elkaar verbinden dan is dit natuurlijk mogelijk. U mag de led inbouwspots onbeperkt met elkaar doorverbinden. Let wel op dat u niet meer dan 100 led inbouwspots achter een bij ons gekochte led dimmer plaatst, de maximale belasting van onze led dimmer is namelijk 300 watt.
      17-05-2016 12:02     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Led Inbouwspots Leds -  15-11-2017

Beste Jan, Waarschijnlijk is de minimale belastbaarheid van uw led driver meer dan 2 x 4,5 watt, led drivers verkopen wij niet los. Waarschijnlijk heeft u de spots en de led driver niet bij ons gekocht. Dit neemt niet weg dat wij u niet verder kunnen helpen. Als u de artikel nummers naar ons mailt via de contact pagina zou een van onze specialisten er voor u naar kijken. Vriendelijke groet Led Inbouwspots Leds

 Jan Hoeijmans -  14-11-2017

Geachte Mevrouw / Mijnheer, Ik heb van Philips 3 led spots gekocht met een led driver zoals dat zo mooi heet. 3 x 4.5 W 9 cm doorsnede. De 3 spots werken maar als ik er een loskoppel ( ik heb er ook maar 2 nodig) dan werken ze geen van allen meer. Is dit normaal en is er een oplossing voor om slechts 2 spots te gebruiken van de 3. Hartelijk dank voor de te nemen moeite, Jan Hoeijmans

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -