Login
Er is absoluut geen twijfel over mogelijk dat de Led plafondspots de minste energie verbruiken van alle  verlichting, zoals gloeilampen en tl-buizen. Dit feit wordt tegenwoordig vaak gebruikt door Led inbouwspots fabrikanten om hun producten te promoten. De vraag is echter hoe effectief deze energie-efficiënte verlichtingsarmaturen zijn in het besparen op de maandelijkse elektriciteitsrekening. Zul je geld besparen door gewoon de spaarlampen in je huis te vervangen, en de andere factoren, zoals installatie en onderhoudskosten meeneemt?

De prijs die je betaalt met Led inbouwspots

De eerste Led plafondspots op de markt hadden significant hogere prijskaartjes in vergelijking met traditionele gloeilampen en spaarlampen. Met dit in het achterhoofd heeft de meerderheid van de huishoudens over de hele wereld nog steeds goedkopere, maar energiezuinige lampen in plaats van dure, maar energie-efficiënte verlichting. Een paar jaar later, verkopen wereldwijde merken nu al goedkopere Led inbouwspots die al kunnen concurreren met spaarlampen en ook dimbaar zijn.

Hier is een korte vergelijking van gloeilampen, spaarlampen en Led inbouwspots als het gaat om energieverbruik.

Misschien heb je een gloeilamp in je huis die je ongeveer zes uur per dag gebruikt. In een jaar, zal alleen deze lamp 131,4 kWh aan energie verbruiken. Aangezien de gemiddelde elektriciteitsprijs in Nederland ongeveer 9 cent per kilowattuur is, zal het je ongeveer € 12 per jaar kosten wanneer je gebruik maakt van de 60 watt gloeilamp.

In plaats van een gloeilamp, heb je besloten om een spaarlamp te gebruiken van 13 watt. Met dit vermogen, zult je in staat zijn om dezelfde hoeveelheid licht te krijgen als met een 60 watt gloeilamp. Als je de spaarlamp precies zes uur per dag gebruikt, heeft deze een energieverbruik van 28,5 kWh per jaar. Dit kost je ongeveer €2,60, wat beduidend lager is dan de energiekosten van de gloeilamp.
 
12 watt spotjes kunnen dezelfde hoeveelheid licht produceren als een 60 watt gloeilamp en een 13 watt spaarlamp. Gezien zijn vermogen, is het verschil in energiekosten in vergelijking met een 13 watt spaarlamp niet erg groot. Omdat een Led opbouwspot van dit vermogen ongeveer € 30 kosten, wil je misschien de goedkopere spaarlamp kopen die je ongeveer € 3 kost.

Het grote verschil van Led inbouwspots

Dus, wat is het verschil tussen Led opbouwspot en spaarlampen? Het gaat niet echt over energie-efficiëntie, maar het is een kwestie van levensduur. Een gemiddelde spaarlamp, heeft tot 10.000 branduren. De branduren van een spaarlamp wordt tot wel tien keer vermenigvuldigd door Led inbouwspots. Nogmaals, niet alle Led inbouwspots zijn hetzelfde dus je kan merken dat deze moderne verlichtingsarmaturen een variërende levensduur hebben.
 
In plaats van op het energieverbruik, bespaar je geld op onderhoudskosten. Voor grotere bedrijven is het gebruik van Led inbouwspots een geweldige manier om niet alleen geld te besparen op de maandelijkse elektriciteitsrekening, maar ook op verwijderingskosten. Je moet weten dat spaarlampen schadelijke stoffen zoals kwik bevatten, wat het een beetje duur maakt om te laten verwijderen. Afvalverwijderingsbedrijven eisen hogere vergoedingen voor deze stoffen, dus het is zeer voordelig voor commerciële bedrijven om Led inbouwspots die gemakkelijk kunnen worden afgevoerd te gebruiken.
 
Het verschil tussen Led spotjes en gloeilampen is groot, en het is zeker niet slecht in vergelijking met spaarlampen. Omdat Led inbouwspots niet snel verouderen, zal je genieten van verlichting van hoge kwaliteit zonder je zorgen te maken over het onderhoud er van.
 
Voor mensen die meer functies voor verlichtingsarmaturen wensen, is de mogelijkheid om te dimmen van Led opbouwspot een voordeel. Motion sensors worden ook reeds gebruikt voor Led spotjes tegenwoordig. Dit is een andere manier om energie efficiënt te gebruiken in huishoudens. Het kan veel kosten, maar het is perfect voor een " groener " huis.

Categorie: Led Inbouwspots
      01-11-2015 10:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -