Heeft u vragen? Bereikbaar van 8:00 tot 20:00 0541 - 8569 84
Home / Led inbouwspots badkamer: IP44 of IP67?

Wanneer je led inbouwspots voor je badkamer gaat aanschaffen, krijg je te maken met een aantal verschillende termen. Lumen en wattage klinken misschien wel bekend, maar daarnaast kun je ook nog een IP-waarde op de verpakking vinden. Dit staat voor de waterdichtheid van de lamp. Led inbouwspots badkamer moeten natuurlijk over een zekere mate van waterdichtheid beschikken, en IP44 en IP67 zijn hierbij veel voorkomende waarden. Maar hoe weet je nu precies welke IP-waarde jij nodig hebt voor in de badkamer?

Wat is het verschil tussen led inbouwspots badkamer met IP44 en IP67?


De afkorting IP in IP-waarde staat voor ‘Ingress Protection’, en geeft dus aan in welke mate de inbouwspots led beschermd worden tegen elementen vanuit de omgeving. Het eerste getal van de IP-waarde staat voor de bescherming tegen stof, het tweede getal zegt iets over de waterdichtheid. Hoe hoger dus het getal, hoe beter de led inbouwspots badkamer beschermd zijn. Led inbouwspots badkamer met IP44 hebben dus bescherming tegen water dat er tegenaan spat, maar ze zijn niet bestand tegen grote hoeveelheden. Led inbouwspots badkamer met een IP67-waarde daarentegen, hebben bescherming tegen grotere hoeveelheden water.

Waar plaats je led inbouwspots badkamer met IP44 en IP67?


In de badkamer wordt gebruik gemaakt van verschillende zones om de led inbouwspots badkamer in te plaatsen. In de zone recht boven de badkuip en de douche, tot op 2,25 meter hoogte, zal veel water vrijkomen. Hier plaats je dus led inbouwspots badkamer met een IP67-waarde. In de ruimtes met een straal van 60 centimeter om deze zone komt nog steeds wat water, maar een stuk minder dan in de eerste zone. Hier zijn led inbouwspots badkamer met een IP44-waarde dus voldoende. Buiten deze tweede zone komt nog minder water, dus hier zouden led inbouwspots badkamer met een lagere IP-waarde ook al volstaan. Voor de extra veiligheid kun je hier echter ook IP44-spots gebruiken.
      21-02-2017 12:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.