Login

Bij keuken led inbouwspots dien je nog rekening te houden met volgende toelichtingen :

Bepaal waar de werkverlichting moet komen

Een led werkverlichting is nodig bij plaatsen waar er gewerkt wordt in de keuken, zoals de keukenblok, gootsteen en kookplaat. Hiermee voorkom je afmatten van de ogen en schaduwvorming op het werkblad. De lichtstraal van de led keukenverlichting moet boven de werkplek geplaatst worden voor een optimaal lichtgebruik. Enkele richtbare led spots kunnen ook nuttig zijn.
 

Onder de keukenkastjes moet voldoende maar ook niet teveel licht geplaatst worden. Deze led spots komen namelijk op korte afstand van de keukenblok te hangen. Je kan de keuze maken tussen led opbouwspots met een geringe hoogte of een inbouw led spot met een zeer geringe inbouwdiepte

Als boven de werkplekken geen kasten aangebracht worden, kunnen er richtbare spots geplaatst worden in een verlaagd plafond, dit geeft ook een leuk accent aan de keuken. 

Bij de werkverlichting is het verder belangrijk dat u een led spot gebruikt met voldoende lichtsterkte. Wij raden bij led verlichting minimaal 3 Watt aan, waardoor je alles klaar en duidelijk kan zien tijdens het koken of afwassen en er zo geen ongelukken kunnen gebeuren.
 

Enkele kenmerken van werkverlichting zijn:

-   Verlicht de werkplek duidelijk

-   Richtbaar licht

-   Aangenamer en veiliger

-   Details zijn duidelijk zichtbaar

-   Minder vermoeiend voor je ogen

-   Sfeer scheppen waar nodig.
 

Bepaal waar de sfeerverlichting moet komen.

Sfeerverlichting zorgt net voor dat beetje extra, waardoor je in de goede stemming komt. Een aantal voorbeelden van sfeerverlichting in de keuken worden hier beschreven.

Sfeerverlichting kan gecreëerd worden door de onder- of binnenkant van keukenkasten te verlichten met keuken led spotjes. Een andere methode om sfeerverlichting te maken is door een aardig voorwerp in de keuken te belichten door gerichte led keukenspots.

Je kan ook de voorkeur geven om led spots te dimmen of diffuus te maken door een mat glas, hierdoor kan je ook sfeer aanbrengen in je keuken, zonder bijkomende keukenverlichting aan te schaffen. Mocht je hoge plafonds in je keuken hebben, kan er meer sfeer scheppen door te kiezen voor een opvallende led hanglamp boven je keukentafel of keukeneiland. Door een combinatie te maken van verschillende kleine led lampen, die gedimd kunnen worden of niet, kan er een leuk  en verrassend geheel ontstaan. Op deze manier is iedere led licht kleur mogelijk van koud tot warm
 

Enkele kenmerken van sfeerverlichting zijn:

-   De ruimte gezelliger en gemoedelijker  maken.

-   Minder schaduwvorming brengen

-   Inrichting van de meubilering en stijl bepalend

-   Aangename, warme lichtspreiding
 

Zie ook onze website voor tips en advies.
      22-03-2017 09:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -