Heeft u vragen? Bereikbaar van 8:00 tot 20:00 0541 - 8569 84
Home / Een verlaagd plafond en het plaatsen van led inbouwspots
Een verlaagd plafond maken in bijvoorbeeld uw woonkamer, keuken, badkamer of carport kan al een hele klus op zich zijn. Het is bij dit soort klussen erg belangrijk om u goed voor te bereiden. Het is verstandig om van te voren een stappen plan te maken en dit diverse malen door te nemen en te overleggen met een specialist of een kennis. Vaak ik het zo dat iemand met een heldere kijk op uw uitgewerkte plan eerder dingen opvallen die u bent vergeten dan uzelf. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat er halverwege een klus wordt ontdekt dat men toch iets over het hoofd heeft gezien en dit zorgt vaak voor veel frustratie en extra werk.

Een tip voor uw stappen plan met betrekking tot uw verlichting

Bij een verlaagd plafond is het zaak om goed na te gaan denken over uw verlichting, als het plafond af is dan is het vaak lastig om achteraf wijzigingen aan te brengen. Van belang met verlichting is dat u een plan maakt over het aantal spots en de plek waar u de led spots wilt gaan plaatsen.
Een goed geïsoleerde zwart rode stroomdraad voor uw led inbouwspots

Heeft u deze keuze eenmaal gemaakt dan is de volgende stap om hier met het trekken van de elektra kabels rekening mee te houden. Alle led inbouwspots uit onze webwinkel zijn onbeperkt met elkaar door te verbinden. U kunt dit doen met lasdopjes of met een kroonsteen. Wat u dus nog nodig heeft na de aanschaf van uw led inbouwspots is een aantal kroonsteentjes en een goede stroomkabel.

Het doorverbinden van de inbouw led spots vanaf het hoofd stroompunt

Houd er met het maken van uw plafond rekening mee dat er een stroompunt is waarvandaan u de led spots met elkaar kunt gaan doorverbinden. Het stroompunt noemen we eigenlijk ook wel de hoofdvoeding van uw led inbouwspots. Vaak is het zo dat er wel een stroompunt  of hoofdvoeding ergens in uw plafond zit. Dit is vaak de plek boven een tafel waar mensen een hang plafond lamp neerhangen. Dit punt is uitermate geschikt om als stoompunt voor uw led inbouwspots te gebruiken. Vanaf dit punt gaat u de spots met elkaar doorverbinden. Het is verstandig om vanaf dit hoofd stoompunt een kabel trekken naar uw led inbouwspots. Als u de hoofdkabel met het stroompunt heeft verbonden kunt u het beste een meter kabel op rol los leggen op het plafond, dit werkt wat makkelijker en u weet zo zeker dat u genoeg lengte heeft om de spots met elkaar door te verbinden.

 

Het trekken van de kabel naar de inbouw spots

Vanaf hier kunt u de kabel naar het eerste led inbouwspotje gaan leggen. Bij onze led inbouwspots is een driver gratis bijgeleverd. Het is de bedoeling dat u de getrokken kabel met de eerste led inbouwspots gaat verbinden, dit kunt u erg eenvoudig doen met een las dopje met een klik systeem. Dit werkt vaak handiger omdat veel mensen er moeite mee hebben om op een ladder boven hun hoofd de schroefjes van een kroonsteentje vast te draaien. Als u klaar bent met het aansluiten van de eerste spot gaat u aan de andere kant van het las dopje verder met een kabel trekken naar de volgende led inbouwspots tot u alle inbouw spots met elkaar heeft verbonden. Als u klaar bent kunt u beter nog even wachten met de led inbouwspots vast in het plafond te gaan klikken. Verstandig is om even de stroom weer aan te zetten en eerst te testen of alle led inbouwspotjes naar behoren werken. Mocht dit het geval zijn dat schakelt u de stroom weer uit en gaat u over tot het vast klikken van de inbouw led spots in uw plafond.
      03-06-2016 20:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.