Login

Vaak krijgen wij de vraag van onze klanten of de lamp bij het armatuur van de inbouw LED spots in inbegrepen en dat is natuurlijk zo, onze LED inbouwspots worden volledig compleet geleverd. De Cree LED chip die in de lens van de LED inbouwspots zit is van een oerdegelijke kwaliteit en zorgt voor een mooie warm witte lichtkleur. Het is natuurlijk van groot belang omdat LED inbouwspots in de meeste gevallen gemonteerd en geplaatst worden in een plafond dat u optimaal van deze mooie lichtkleur kunt genieten.

Niemand zit te wachten op LED spots die rechtstreek naar beneden schijnen en waar men niks aan kan veranderen. Het moet natuurlijk mogelijk zijn om de straal van de verlichting volledig naar uw wensen te kunnen sturen. Door de degelijke kantelbare lens waarover al onze LED inbouwspotjes beschikken wordt dit mogelijk gemaakt.

De montage van de LED inbouwspots is eigenlijk kinderlijk eenvoudig

Zoals gezegd de LED inbouwspots worden compleet geleverd het enige wat u nog zelf moet doen is de spots aansluiten en dit is erg eenvoudig. Al onze inbouwspots LED beschikken over een transformator die overigens gratis wordt bijgeleverd. De transformator zorgt voor de stroom omzetting van 230 volt naar 12 volt. Voor u is het dus een kwestie van de transformator aansluiten op de 230 volt voorziening en verder niks. Het is verstandig om de transformator voordat u de LED spots gaat aansluiten los te koppelen van de LED inbouwspots. Dit is erg eenvoudig door het klik systeem. U kunt bij het koppelstukje van de trafo de zijkanten iets en drukken, de trafo zal gemakkelijk los komen van de inbouwspots. Omgekeerd kunt u de trafo weer gemakkelijk aansluiten op de inbouwspots door ze eenvoudig in elkaar te klikken. Als u de trafo los heeft gekoppeld van de inbouw LED spots is het een kwestie van aansluiten op uw stroomnet.

U wilt meer inbouwspots achter 1 schakelaar of dimmer aansluiten

Een eenvoudige huismerk dimmer maakt het voor u mogelijk om traploos uw LED inbouwspots te dimmen voor een minimale prijs.

Dit is natuurlijk mogelijk maar let er in alle gevallen wel op dat u een degelijke stroomkabel gebruikt, zeker als u lange afstanden tussen de LED spots wilt overbruggen en als u meer dan 6 spotjes met elkaar wilt gaan verbinden. Houd u ook rekening met het feit dat als u meerdere spots met elkaar verbind ze ook allemaal uit gaan als u de schakelaar op uit zet, in sommige gevallen kan het handig zijn om de LED spots achter meerdere schakelaars te plaatsen zodat u de LED inbouwspots naar wens per zone aan of uit kunt gaan doen. Als u meerdere LED inbouwspotjes achter 1 of meerdere schakelaars wilt gaan aansluiten is het belangrijk om eerst een plan te maken hoeveel LED spots achter welke schakelaar u wilt gaan koppelen, houd u ook rekening met de minimale belasting van de dimmer die u gaat gebruiken.

Het doorverbinden van de transformators en de inbouw LED spots

Om te beginnen koppelt u alle trafo’s los van de LED inbouwspotjes en telt u het aantal LED spots dat u met elkaar wilt verbinden, als u de dimmer heeft gecontroleerd op de minimale belasting kunt u de transformators op het stroomnet gaan aansluiten. U kunt de transformators eindeloos met elkaar verbinden als u maar rekening houd met de minimale en maximale belasting van u dimmer. De dimmers van LED inbouwspots led hebben geen minimale belasting dus als u een dimmer uit onze web winkel koopt hoeft u daar geen rekening mee te houden.

In mooi voorbeeld van sfeervolle dimbare LED inbouwspots in een plafond

De maximale belasting van onze dimmers is ongeveer 300 watt dat houd in dat u 100 LED inbouwspots van 3 watt op een dimmer kunt gaan aansluiten. Als u alle trafos heeft aangesloten kunt u de LED inbouwspots weer gaan verbinden met de transformators, dit gaat erg gemakkelijk door het klik systeem. Direct nadat u de inbouwspots weer aan de transformator heeft gekoppeld kunt u de LED inbouwspot in het plafond gaan plaatsen. Dit kunt u erg gemakkelijk doen door de veertjes omhoog te drukken en de spots voorzichtig omhoog in uw plafond te drukken. Let hierbij wel op dat de transformator los op het plafond ligt en dat er geen kabels klem onder de veertjes komen te zitten.

Meer informatie over het monteren van LED inbouwspots kunt u vinde op onze hoe installeer ik mijn LED inbouwspots pagina en op onze download pagina vindt u een vijf stappen plan en een overzicht met de inbouw maten per LED inbouw spot.

 
Kantelbare LED inbouwspot
Kantelbare LED inbouwspot


Schilderij belichten met LED inbouwspots
Een mooi voorbeeld van een LED inbouwspot met een kantelbare lens om een schilderij sfeervol uit te lichten
      28-03-2016 20:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -