Login

Veel mensen zijn wel bekend met het feit dat spaarlampen een stuk beter voor het milieu zijn dan gloeilampen. Een gloeilamp verbruikt namelijk tot wel vijf keer zo veel energie als een spaarlamp, en is daarom een stuk minder zuinig. Maar tegenwoordig raken steeds meer mensen op de hoogte van de energiezuinigheid van led inbouwspots, en vervangen hun oude gloeilampen door deze nieuwe manier van verlichting. Wat zijn nu precies de verschillende tussen spaarlampen en ledlampen? En kun je beter led inbouwspots gaan gebruiken wanneer je de oude gloeilampen wilt gaan vervangen?

Energiezuinigheid van led inbouwspots en spaarlampenHet is bekend dat spaarlampen gemiddeld vijf keer zo zuinig zijn als gloeilampen, maar led inbouwspots blijken nóg zuiniger te zijn. Dit komt omdat ze een andere manier van verlichting hebben dan spaarlampen, maar ook omdat ze geen tijd nodig hebben om op te starten, en minder warmte produceren. Daarnaast zijn led inbouwspots vaak ook dimbaar, wat ook weer bijdraagt aan een zuinigere vorm van verlichting.

Duurzaamheid van led inbouwspots en spaarlampen


Zoals het er nu voorstaat, gaan spaarlampen ongeveer 10.000 branduren mee, waar led inbouwspots gemiddeld 50.000 uren kunnen branden. led inbouwspots gaan dus maar liefst vijf keer langer mee dan een spaarlamp. De prijs voor led inbouwspots mag dan misschien iets hoger liggen dan die van spaarlampen, maar doordat je de lampen vijf keer minder vaak hoeft te vervangen, heb je dit er zo uit. Bovendien is de verwachting dat led inbouwspots in de toekomst nog zuiniger worden en langer meegaan, en daarnaast ook goedkoper geproduceerd kunnen worden en daarom in prijs zullen dalen.
 

Conclusie


led inbouwspots zijn verbruiken dus minder energie dan spaarlampen, en zijn daarmee beter voor het milieu. Daarnaast gaan de lampen ook nog eens vijf keer zo lang mee dan een gemiddelde spaarlamp, waardoor de aanschaf van led inbouwspots niet alleen beter is voor je portemonnee, maar je ook nog eens de moeite van het vervangen van de lampen bespaart. Wie slim is, kiest dus voor led inbouwspots in plaats van voor spaarlampen.
      30-01-2017 11:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -