Login

Nieuwe LED inbouw spots kopen, waar let u dan op? Het vervangen van of plaatsen van nieuwe LED inbouwspots is geen lastige klus. Het is wel handig om te weten waar u op dient te letten. Kennis is macht en maakt de klus een stuk eenvoudiger en sneller te klaren. Wij leggen de belangrijkste termen voor u uit.

Het wattage van de inbouw LED spots hoe werkt dat?

Het wattage van een LED inbouwspot is een stuk lager dan die van bijvoorbeeld een halogeen inbouw spot. Het wattage zegt eigenlijk helemaal niets over de lichtopbrengst van de lamp maar veel meer over het verbruik van de lamp. Het wattage is het verbruik per uur in stroom van een lamp. Mensen halen dit vaak door elkaar met het aantal Lumen van een LED inbouwspot (waarover hieronder meer). Mensen linken het wattage vaak aan de lichtopbrengst omdat de stelregel is, hoe meer Watt bijvoorbeeld een LED spot verbruikt hoe meer lichtopbrengst deze heeft, dit is echter helemaal niet waar. Het kan zomaar zijn dat een oude halogeen spots met een verbruik van 50 Watt minder licht opbrengst heeft dan een nieuwe lamp van 35 watt. Lees hier alles over vervangen van halogeen voor LED verlichting.

Vaak is het bij gloeilampen en halogeen lampen zo dat hoe ouder de lamp is hoe meer energie ze gebruiken en hoe minder licht ze geven. Bovendien is het zo dat bij het gebruik van een gloeilamp of halogeen lampen de energie in warmte wordt omgezet en er op die manier dus erg veel stoom verloren gaat, hoe het dan wel werkt leest u in de volgende alinea.

Het aantal Lumen van een lamp zegt echt iets over de lichtopbrengst

Zoals gezegd hierboven, het wattage van een LED inbouwspot zegt niks meer of minder dan het stroom verbruik per uur. Als we dit nu even achter ons laten en over gaan tot de echte lichtwaarde van een lichtbron dan spreken we over Lumen. Dit woord is bij veel mensen veel minder bekent dan het wattage maar het zegt werkelijk alles over de lichtopbrengst van een LED inbouwspot. Lumen is een waarde uitgedrukt in de hoeveelheid licht van bijvoorbeeld een LED spotje.

Omdat dit nogal een ingewikkelde berekening is zullen wij van LED inbouwspots LED het proberen met een voorbeeld uit te gaan leggen. Als een lamp een Lumen heeft van bijvoorbeeld 300 dan kunt u dit vergelijken met 300 kaarsen die bij elkaar staan, heeft een lamp maar 200 Lumen dan zijn dat dus 200 kaarsen en die geven een stuk minder licht dan 300 kaarsen. Maar stel nu dat de 200 en de 300 kaarsen dezelfde hoeveelheid stroom verbruiken zeg maar 50 watt, dan heeft u dus in het voorbeeld van de 300 kaarsen veel meer licht met dezelfde energie kosten. Het is dus zaak om met een zo laag mogelijk wattage zoveel mogelijk Lumen lichtopbrengst te krijgen. En dat is precies wat wij bij LED inbouwspots LED proberen te bereiken met onze keuken LED inbouwspots. Al onze LED inbouwspots hebben een minimaal verbruik en een maximale lichtopbrengst en dat valt en staat natuurlijk met de prijs en de kwaliteit van de LED inbouwspots. Als voorbeeld kunnen wij onze LED inbouw spots van 3 Watt nemen, dit zijn onze best verkochte spots voor een bijzonder scherpe prijs en dat de LED spots ook nog eens goed van kwaliteit zijn blijkt uit het navolgende voorbeeld.

Onze LED inbouwspotjes van 3 Watt hebben namelijk een lichtopbrengst van meer dan 300 Lumen, dat is dus 1 Watt per 100 Lumen. Vaak ziet u bij de erg goedkope inbouwspots dat ze 9 Watt verbruiken en maar een Lumen hebben van 200.  In dit voorbeeld geven we dus aan dat onze spots 100 Lumen meer licht geven en ook nog eens 6 Watt minder stroom gebruiken en dat is wat wij stroom besparen noemen bij LED inbouwspots LED, laat u dus niet verleiden om goedkopere LED inbouwspots te gaan kopen, deze zijn van veel minder kwaliteit, gebruiken meer stroom en geven veel minder licht.

Hoeveel Lumen heeft u nodig voor een goede lichtopbrengst in uw ruimte

Nu het hopelijk een beetje duidelijk is hoe het aantal Lumen werkt kunt u misschien beter een keuze maken tussen de verschillende wattages en Lumen van de LED inbouwspots. Om u het nog makkelijker te maken staat bij al onze LED inbouwspots het wattage van de LED spots en het aantal Lumen van de spot. Het vergelijkbare wattage van een halogeen spot hebben ook bij onze inbouwspots vermeld zodat u toch nog de lichtopbrengst met bijvoorbeeld een gloeilamp kunt vergelijken. De meest voorkomende LED inbouwspot in onze web winkel is een spot met een verbruik van 3 Watt en een Lumen van 300 watt. De lichtopbrengst van de inbouw LED spot is vergelijkbaar met een halogeen spotje van 50 watt, en dat is echt een minimaal vergelijk. De inbouwspots zijn in werkelijkheid wel 60 Watt en dit wattage blijft in de loop der jaren ook nog eens gelijk. Een halogeen spotje gaat naar een aantal maanden al minder licht afgeven en bij LED inbouwspots is dit zeker niet zo. De levensduur is 25 keer zo lang als die van een halogeen lamp en de lichtopbrengst blijft in heel de levensduur periode gelijk, ze gaan dus niet minder licht geven na een aantal jaren.

Wat bedoelen we dan met de waarde Kelvin is 2700

De Kelvin waarde is een waarde die wordt gebruikt om de kleur licht van de LED inbouwspots uit te drukken. Hier is nogal wat verwarring over en daarom een korte uitleg over de Kelvin waarde. Eigenlijk hoeft u helemaal niet precies te weten wat Kelvin is en hoe het werkt, ook hier is een makkelijk voorbeeld in te geven.

Een voorbeeld in een keuken van extra warm witte LED inbouwspots met een Kelvinwaarde van 2700

Een keuken met extra warm witte LED inbouwspots 2700 Kelvin

Alle LED inbouwspots uit onze webwinkel hebben een Kelvin waarde van 2700 en dat is op dit moment de meest warme lichtkleur van LED inbouw spots. Een Kelvin waarde van 2700 is te vergelijken met een mooie sfeervolle verlichting in de kleur extra warm wit vroeger ook wel de kleur flame genoemd. Zo af en toe vragen mensen ons nog wel eens naar LED inbouwspots met een Kelvin waarde van 3000 maar deze verkopen wij niet standaard in onze web winkel. Een waarde van 3000 Kelvin is namelijk een echt witte lichtkleur. Deze kleur wordt over het algemeen niet als gezellig gezien en niet gebruikt in woonkamers. De LED spots die wij verkopen worden vaak door ons verkocht aan ondernemers die de inbouwspots gebruiken voor in hun showroom of etalage, daar zijn ze namelijk uitermate geschikt voor een keuken.

Categorie: LED inbouwspots voor de keuken

LED inbouwspots boven de eettafel


LED inbouwspots boven de TV
  Led Inbouwspots Leds     23-01-2016 14:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -