phone
Heeft u vragen? Bereikbaar van 8:00 tot 20:00
0541 - 8569 84
Toon Filters
toepassen
Home / Per ruimte / LED Inbouwspots woonkamer

LED Inbouwspots woonkamer

Tevreden klanten door betrouwbare service
Gratis verzending va. €75 NL & BE Voor 21:00u besteld, morgen in huis 3 jaar garantie

LED inbouwspots woonkamer

Steeds vaker krijgen wij vragen of led inbouwspots ook geschikt zijn als plafond of vloer verlichting in een woonkamer. In beide gevallen kunnen we met ja antwoorden. U kunt led inbouwspots in een vloer gaan plaatsen of in een plafond, het enige wat u hoeft te doen is beslissen hoeveel spots u wilt gaan plaatsen en dit is natuurlijk afhankelijk van de woonkamer oppervlakte. 
Bezig met laden...

Sfeervolle verlichting in de woonkamer? Kies voor ledinbouwspots!

De woonkamer is een plek in ons huis waar we vele uren per week doorbrengen. Het is dan ook logisch dat je in deze ruimte een sfeer probeert neer te zetten waar je jezelf prettig bij voelt en die bij jou past. Sfeer creëren kun je op verschillende manieren doen. Woonaccessoires als decoratieve schalen, spiegels, kandelaars en dergelijke zijn hier uitermate geschikt voor. Voordeel van dit soort zaken is dat je deze makkelijk af kunt wisselen en bijvoorbeeld aan het seizoen kunt aanpassen. Aan een aantal dingen ben je uiteraard gebonden. Meubels, vloeren en muren zijn nu eenmaal niet zo makkelijk te vervangen en de eenmaal gemaakte keuze met betrekking tot deze zaken is er vaak eentje voor meerdere jaren. Gelukkig zijn er meer wegen die naar Rome leiden als het gaat om sfeer in de woonkamer creëren. Verlichting is een goed voorbeeld van één van deze wegen. Verlichting, en met name led verlichting, biedt tal van mogelijkheden op het gebied van sfeer en functionaliteit. Helaas krijgt verlichting nog te weinig aandacht in het totaalplaatje van onze woonkamer. Dat is jammer, want hierdoor kan het zo zijn dat de sfeer die je probeert neer te zetten niet of onvoldoende uit de verf komt.

Led verlichting, we noemden het al even, is een type verlichting waarmee je letterlijk en figuurlijk alle kanten op kunt. Een setje led verlichting of led inbouwspots (met dimmer) boven de eettafel zorgt ervoor dat je de “felheid” van het licht kunt regelen. Ideaal als je kleine kinderen hebt en je toch wat meer licht nodig hebt. Maar zeker zo ideaal als je met familie, vrienden of kennissen eens lekker wilt tafelen, waarbij gedimd licht juist wenselijk is. Trek je deze combinatie van sfeer en functionaliteit door, dan kom je uit bij bankstel of fauteuil. Natuurlijk is het heerlijk om vanuit je luie stoel televisie te kijken. Ook hier is gedimd licht op zijn plaats. Maar wil je een boek lezen, dan is iets feller licht juist prettig. Ook hierin voorziet led verlichting, bijvoorbeeld door middel van led spots woonkamer. Het grote voordeel van led verlichting is dat je het licht heel gericht kunt sturen naar de plek die jij verlicht wil hebben.

Led lampen voor de woonkamer zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Zo zijn er staande led lampen, wandlampen met ledjes en zogenaamde led spots woonkamer. Naast een heel prettige vorm van verlichting zijn led lampen ook nog eens een milieuvriendelijke aankoop. Zo verbruiken ze tot wel tot 70% minder energie dan de conventionele gloeilampen. Naast gunstig voor het milieu is dit zeker ook gunstig voor jouw budget. Led verlichting is een absolute aanrader als het gaat om woonkamerverlichting. Het combineert sfeer, functionaliteit en stijl met elkaar en dit is precies wat je nodig hebt om die sfeer neer te zetten in jouw woonkamer.

Hoeveel led spots moet ik plaatsen in mijn woonkamer

Om te beginnen is het verstandig om te kiezen voor dimbare led inbouwspots, u kunt dan zoveel led spots plaatsen als u wilt, heeft u dan teveel licht dan kunt u de inbouw led spots gaan dimmen. Op deze manier kunt u zoveel inbouwspots led gaan plaatsen als u wilt zonder dat u last heeft van te veel of te weinig licht. De volgende stap is om te bepalen op welke plaatsen in de woonkamer u de led inbouwspots wilt gaan plaatsen. Hierbij moet u zeker rekening houden met de verschillende plaatsen waar u over meer licht wilt beschikken, denk daarbij aan een leeshoek of een eethoek. Het is verstandig om op die plaatsen een aantal inbouw led spots meer te gaan plaatsen, deze led spots kunt u dan aansluiten op een aparte dimmer en zo heeft u de mogelijkheid om op verschillende plaatsen in huis te kiezen voor meer of minder licht. Om u een indruk te geven van de lichtopbrengst van 1 led inbouwspots van 3 watt, u kunt hier ruim drie vierkante meter van een woonkamer mee verlichten.


Gratis verzending va. € 75 NL & BE & DE
Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
3 jaar garantie
keyboard_arrow_up