Led bewegingsmelder

Led bewegingsmelder

Filteren
per pagina
Filteren
per pagina

Bewegingsmelder led inbouw: met één beweging voldoende licht

Ben je op zoek naar een bewegingsmelder voor je led verlichting? Omdat je het fijn vindt dat je niet in het donker hoeft te tasten naar een lichtschakelaar? Of omdat je het zonde vindt van de energie dat een lamp onnodig lang brandt? Bij Ledinbouwspotsleds.nl hebben we diverse inbouw sensors voor buiten en binnen die geschikt zijn voor alle soorten spots. Dus ga jij voor een led bewegingsmelder voor je inbouw spots of wil je een bewegingsmelder voor je opbouw spots? Led spots met een bewegingsmelder zijn zeker een fijne oplossing!

Wat is een bewegingsmelder?

Een bewegingsmelder is een apparaat dat voorzien is van een bewegingssensor. Een bewegingssensor reageert op bewegingen die hij in de nabije omgeving waarneemt. Van mensen die langslopen tot bewegende objecten. Wanneer er een beweging gedetecteerd wordt, wordt bijvoorbeeld de verlichting ingeschakeld en de verlichting gaat dan automatisch aan. Het bereik en de afstand om bewegingen waar te nemen, is afhankelijk van de bewegingsmelder.

Verschillende bewegingsmelders voor led spots

Wil jij een bewegingsmelder bij je voordeur, onder de carport of binnen in de hal, op de overloop of op zolder? Er zijn verschillende bewegingsmelders waar je uit kunt kiezen. Naast de kleur, het model en de mogelijkheden, moet je bij het kiezen van je bewegingsmelder voor jouw verlichting ook kijken naar het registratie bereik. Zo heb je bijvoorbeeld melders die 120 of 180 graden draaien, maar ook die 360 graden draaien. Dan kun je ook de afstand van het bereik bekijken, want dit varieert ook sterk per bewegingsmelder. Zo heb je melders die tot 12 meter reiken, maar ook die tot 30 meter gaan.

Bewegingsmelder voor binnen en buiten

Er zijn verschillende bewegingsmelders te koop. De meeste bewegingsmelders zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Binnen kun je de sensor op een plek hangen en er een ingestelde tijd aan hangen, zodat je in de nacht nooit hoeft te zoeken naar de lichtschakelaar. En buiten is een sensor ideaal, zodat je kunt zien waar je loopt in je tuin of rondom het huis.

Let bij je keuze wel op de plek waar je de melder wilt ophangen. Dit heeft weer te maken met de IP waarde van de bewegingsmelder. IP44 melders kunnen beter niet buiten geplaatst worden, hooguit onder je overkapping of carport. Hier komen ze als het goed is niet direct met regen of andere nattigheid in aanraking. Is de kans op aanraking met regen, hagel, sneeuw of welke nattigheid wel aanwezig, dan is het veiliger om voor een melder met IP65 te gaan. Deze melders kun je zonder problemen buiten bij de voordeur of achterdeur hangen, maar ook aan de schuur of garage muur. Wil je de bewegingsmelder binnen ook op een natte plek hangen, zoals in de badkamer bij de douche of het bad, dan raden wij ook een melder met IP65 aan. Anders kun je binnenshuis prima af met een lagere IP waarde.

Led inbouwspots met bewegingsmelder

Hoe fijn is het dat je led spots meteen aan gaan als je binnen een bepaald bereik van de sensor komt. Zo hoef je niet in het donker te tasten naar een lichtknop en kun je al veel eerder beter zien. Ook geeft het wellicht een veiliger en fijner gevoel als je voldoende licht hebt in en om je huis. Met de juiste bewegingsmelder met sensor, kun je jouw led inbouwspots met één beweging inschakelen. Wel zo prettig!

Voordelen van een bewegingsmelder voor led spots

Een bewegingsmelder heeft zeker zo zijn voordelen. Meestal worden de melders buiten gebruikt, zoals onder een carport, bij de voordeur of achterdeur of bij je schuur of garage. Het gebruik van led inbouwspots met een bewegingsmelder op deze plekken, geeft vooral een stuk veiligheidsgevoel. Het is wel zo prettig als je in het donker arriveert, de verlichting automatisch aangaat en direct voldoende zicht hebt. Maar ook het idee dat als er iemand in de buurt van de sensor komt, het licht gewoon aanspringt en ook weer vanzelf uit gaat na een tijdje. Dat drukt weer de energiekosten en zo ben je milieubewust bezig.

Bewegingsmelders voor led lampen kopen

Lijkt het jou ook ideaal om bewegingsmelders voor jouw led verlichting te hebben hangen? Plaats dan eenvoudig jouw bestelling in onze webshop. Mocht je nog vragen hebben over welke bewegingsmelder het beste voor jou kan zijn, neem dan gerust contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen aan de juiste bewegingsmelder voor jouw led lampen.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top