Led dimmers smart

Led dimmers smart

Filteren
per pagina
Filteren
per pagina

Kies voor draadloos dimmen met led smart dimmers 

Wil jij graag slimme verlichting in huis? En wil je daarbij graag op ieder moment de juiste sfeer creëren? Dat kan met een smart dimmer die je aansluit op jouw huidige led verlichting. Op deze manier kun je heel eenvoudig jouw licht regelen. Bij Ledinbouwspotsleds.nl hebben we verschillende smart dimmers led. Zo kun je onder bijvoorbeeld via je smartphone jouw led lampen dimmen en regel je eenvoudig jouw verlichting.

Een smart dimmer

Een smart dimmer wordt ook wel een slimme dimmer genoemd. Met een reguliere dimmer kun je jouw led verlichting dimmen. Maar een smart dimmer is meer dan dat. Een smart dimmer koppel je namelijk met je smartphone of tablet en middels een app kun je dan je verlichting op afstand bedienen en dimmen. Heerlijk vanuit je luie stoel je licht aanpassen aan de sfeer en jouw stemming. Want de ene keer wil je graag zacht licht om bij te kunnen ontspannen en de andere keer wil je net wat meer licht om bijvoorbeeld bij te lezen. Dat kan heel makkelijk geregeld worden nu zonder nog te hoeven opstaan.

Hoe werkt een smart dimmer?

Door het gebruik van een smart dimmer in en om je huis, kies je voor gemak. Je koppelt de smart dimmer met een app aan het internet en aan je led verlichting. In de app kun je helemaal naar jouw zin lichtplannen maken en timers instellen. Zo kun je via je smartphone of je tablet heel makkelijk vanuit je bed of vanaf de bank je lampen dimmen en zelfs bepalen wanneer ze uitgaan. Het is zelfs mogelijk om smart dimmers te koppelen aan een smart assistent zoals Google Home of Amazon Alexa. Op deze manier kun je je verlichting ook spraakgestuurd bedienen. Voor optimaal gebruik, is het goed om de smart dimmer led altijd verbonden te houden met het internet. Houd bij het plaatsen van de slimme dimmer dan ook rekening met een sterke wifi, zodat jij altijd kunt zeggen: ”Hee Google, dim het licht in de kamer”.

Voordelen smart dimmer

De traditionele dimmer is meestal gekoppeld aan een lichtknop in huis, zodat je altijd in de been moet om deze te bedienen. Met een slimme dimmer hoef je niet op te staan en kun je op afstand je verlichting dimmen middels een app. Creëer de juiste sfeer in huis zonder op te hoeven staan, maar blijf lekker ontspannen zitten op de bank of liggen in bed. En omdat je de smart dimmer kunt regelen via een app, hoef je niet eens thuis te zijn om de verlichting in of om huis te besturen. Zo kun je ook als je niet thuis bent je verlichting aan en uit doen. Het lijkt dan alsof je thuis bent. Ideaal in bijvoorbeeld vakanties of tijdens een avondje weg. Maar ook handig als je normaal  in het donker thuis komt en nu al een lampje als warm welkom kunt laten schijnen.

Je kunt eventueel voor slimme draadloze dimmers ook een aparte afstandsbediening aanschaffen. Zo heb je altijd een ander apparaat om je lampen mee te bedienen, handig als je net even wat anders op je telefoon aan het doen bent of iemand anders je telefoon niet wilt uitlenen.

Een ander voordeel van smart dimmers is, dat je in de energiekosten bespaart, omdat je je lampen makkelijk op afstand kunt dimmen of zelfs kunt uitzetten als je even minder of geen licht nodig hebt op bepaalde plaatsen in huis. Met de hoge energieprijzen wel zo prettig!

Verschillende soorten smart dimmers

Net als dat er vele diverse soorten verlichting verkrijgbaar zijn, zijn er ook verschillende soorten smart dimmers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Zigbee dimmer. De Zigbee dimmer is te gebruiken met vele domotica, zoals Google Home/Assistant, Amazon Alexa en Appel HomeKit. Zo kun je heel eenvoudig ‘domme’ verlichting slim maken met een Zigbee smart dimmer. Naast de Zigbee dimmer die moeiteloos samenwerkt met diverse platformen, is er ook nog de Klik Aan Klik Uit smart dimmer. De KlikAanKlikUit technologie werkt met draadloze dimmers en deze dimmers zijn via een app, afstandsbediening of via de dimmer zelf te gebruiken.
Ook kun je kiezen voor de Philips Hue smart dimmer, die perfect past in je Philips Hue systeem met de Philips Hue Bridge en je Philips Hue slimme verlichting kan dimmen.

Zigbee smart dimmer

De smart dimmers van Ledinbouwspotleds.nl hebben een Zigbee connectie. Dit wil zeggen dat ze zonder problemen samenwerken met vele smart platformen. Doordat de Zigbee dimmers verbinden via een Smart Bridge en niet via een modem, zijn deze smart dimmers veel beter dan de reguliere wifi dimmers. Deze directe verbinding tussen de Zigbee dimmer en de Bridge zorgt voor een veel snellere schakeling tussen de dimmer en de verlichting. Een Zigbee smart dimmer werkt draadloos en je kunt alle led spots van Ledinbouwspotsleds.nl zo heel eenvoudig dimmen.

Klik Aan Klik Uit smart dimmer

Met een Klik Aan Klik Uit slimme systemen en de dim modules, kun je je led verlichting ook dimbaar maken op afstand. Met deze led dimmers kun je je dimbare led lampen  bedienen met een afstandsbediening, een draadloze wandschakelaar of dimmer of zelfs met een app. Wil je je verlichting, maar ook meer apparaten in je huis, nog slimmer maken? Kies dan voor de Smart Bridge en leg de basis voor een smart home. Met de Smart Bridge kun je je KlikAanKlikUit dimmer eenvoudig bedienen vanaf je smartphone.

Philips Hue smart dimme

De snelste manier om je Hue verlichting te dimmen is met een Philips Hue dimschakelaar. 

De Philips Hue dimmer is eenvoudig te koppelen aan de Philips Hue Bridge om vervolgens te configureren aan je app en je favoriete setting te kiezen. Zo kun je draadloos jouw Philips Hue systeem controleren en regelen. Met de Philips Hue smart dimmer kies je voor eenvoudig en betrouwbaar en ben jij klaar voor de toekomst waarin je wel tot 50 slimme Philips Hue lampen kunt verbinden.

Overstappen op een draadloze smart dimmer

Op dit moment is slimme verlichting erg populair en ook slimme dimmers winnen steeds meer terrein. Dit komt mede doordat slimme verlichting en dimmers best veel voordelen hebben ten opzichte van de ouderwetse ‘domme’ varianten. Wil jij ook overstappen naar slimme verlichting? Dat kan al heel makkelijk door te kiezen voor een draadloze dimmer. Met een smart dimmer kun je de aansturing van alle reeds aanwezige lampen draadloos en slim maken. Je hoeft dus de led spots die je reeds in huis hebt niet te vervangen om nu over te stappen.

Smart dimmers aansluiten

Het aansluiten van een smart dimmer in je huis is niet moeilijk. Meestal sluit je de dimmer aan op de plek van je huidige schakelaar en werkt dit met een normale 2-draads fase afsnijding aansluiting. Eenmaal geïnstalleerd, koppel je de smart dimmer aan een app. Via deze app kun je je lichtplan instellen en vervolgens ook je lampen regelen. Zo kun je je lampen dimmen, maar ook timers instellen, zodat je zelf bepaalt wanneer het licht aan of juist uit gaat. Ook kun je met sommige smart dimmers voice control gebruikten bij normale dimbare led lampen. Zo kun je via bijvoorbeeld Google Home, Amazon Alexa of Apple HomeKit je verlichting regelen.

Led smart dimmers kopen

Ben jij op zoek naar een led smart dimmer met daarbij eventueel de juiste toebehoren? 

Omdat je vanaf je telefoon je verlichting wilt kunnen dimmen of omdat je alle voordelen van slimme verlichting ziet? Bij Ledinbouwspotsleds.nl hebben we een grote keuze aan led smart dimmers. Zo hebben we dimmers met Zigbee, die geschikt zijn voor de meeste slimme verlichting, maar ook KlikAanKlikUit dimmers en Philips Hue smart dimmers zitten in ons assortiment. 

Heb jij nog vragen over smart dimmers of wil je graag eerst nog meer advies ontvangen over slimme verlichting en dimmers? Neem gerust contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen en jij binnenkort ook jouw verlichting kunt dimmen vanaf je telefoon of via andere domotica.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top