Led dimmers inbouw

Led dimmers inbouw

Filteren
per pagina
Filteren
per pagina

Led dimmers inbouw voor een prettige sfeer

Wil jij meer sfeer in huis door zelf je licht te kunnen regelen? Of ben je al een tijdje op zoek naar de juiste dimmer voor jouw verlichting? Dan is een led dimmer inbouw voor jou wellicht een goed idee! Met een inbouw led dimmer kun jij zelf bepalen met welke intensiteit jij je verlichting wilt laten schijnen. Zo kun je je licht aanpassen op de sfeer en stemming. Indien jij gaat voor een led dimmer inbouw, kies dan voor een kwaliteit. Jij zit immers vast niet te wachten op flikkerende led verlichting en zoemende geluiden. Bij Ledinbouwspotsleds.nl vind je led dimmers inbouw die perfect zijn en juist alleen maar een prettige sfeer creëren.

Dimbare led verlichting

Wil jij ook heel graag jouw led verlichting kunnen regelen qua lichtintensiteit en zo je verlichting kunnen aanpassen naar de stemming of sfeer in en rondom huis? Ga dan voor dimbare led verlichting. Als lampen dimbaar zijn kun je de intensiteit van het licht veranderen naar wat jij prettig vindt op welk moment je dat wenst. De ene keer wil je juist helder licht om goed te kunnen zien wat je doet. De andere keer wil je juist wat zachter licht om bij te ontspannen. Dat kan dus prima met led lampen die dimbaar zijn. Ga bijvoorbeeld voor dimbare led inbouwspots of dimbare led opbouwspots.

Dimbare spots

Er zijn verschillende soorten led lampen die dimmen. Daarbij is het niet altijd aan de buitenkant te zien of een led lamp dimbaar is. Het verschil zit namelijk aan de binnenkant van de led spots. Wanneer de driver aan de binnenkant dimbaar is, kan deze worden aangesloten op een dimmer inbouw en kun je zo je led verlichting regelen. Wil je dan ook je verlichting kunnen dimmen, kies dan voor de dimbare varianten. Indien de led spots namelijk niet dimbaar zijn, is er de kans dat de verlichting knippert of vervelende zoemgeluiden maakt. Bij Ledinbouwspotsleds.nl zijn al onze led spots in het assortiment dimbaar. Dat is wel zo handig voor jou, zodat je hier geen rekening mee hoeft te houden en je hoe dan ook een led inbouwdimmer kunt aansluiten op alle dimbare led verlichting.

Verschillende dimmers

Om lampen te kunnen dimmen, is het essentieel dat je led verlichting kiest die dimbaar is. Indien dit niet aangegeven is, dan is het niet mogelijk om de verlichting te dimmen. Wanneer de led verlichting wel dimbaar is, dan heb je een speciale led dimmer inbouw nodig om deze lamp te regelen. Bij Ledinbouwspotsleds.nl zijn alle spots dimbaar.

Dimmers die bedoeld zijn voor halogeen verlichting of voor gloeilampen, kunnen niet gebruikt worden bij led lampen. Indien de verkeerde dimmers voor dimbare led spots worden gebruikt, kan er naast de flikkeringen en geluiden ook oververhitting optreden. Dit kan zorgen voor mogelijke schade aan de led verlichting. Kies dan ook bewust voor een led dimmer voor led verlichting.

Soorten led dimmers inbouw

Er zijn twee soorten led dimmers voor led spots, namelijk fase aansnijding en fase afsnijding dimmers. Op de verpakking van de dimbare inbouwspot of opbouwspot staat aangegeven welke van de twee je nodig hebt om jouw led lamp te dimmen. Soms is het ook mogelijk dat beide soorten led dimmers voldoen. Weet je het niet zeker, kies dan voor een universele led dimmer.

Fase aansnijding

Fase aansnijding wordt ook wel aangegeven met de Engelse term ‘leading edge’ of ‘RL’. Fase aansnijding dimmers zijn de goedkopere en iets verouderde versie van dimmers. De inbouw led dimmer werkt door gebruik te maken van een ontstoringsspoel. Deze zorgt ervoor dat de dimmer soms wat kan brommen en zoemen.

Fase afsnijding

Fase afsnijding wordt ook aangegeven met de Engelse term ‘trailing edge’ of ‘RC’. Fase afsnijding dimmers zijn de nieuwere versie van dimmers en zijn voorzien van ingebouwde elektronica. Zo hoeft er geen gebruik meer gemaakt te worden van een ontstoringsspoel en maakt de led dimmer inbouw geen geluiden meer.

Led dimmers inbouw voor slimme verlichting

Heb jij in huis misschien slimme verlichting of wil je dit graag aanschaffen? Ook dan is het goed mogelijk om deze led verlichting te dimmen. Zo kun jij bij bijvoorbeeld de Philips Hue spots heel gemakkelijk de intensiteit van het licht regelen en op die manier de sfeer creëren waar jij behoefte aan hebt.

Een dubbele dimmer

Een dubbele dimmer voor led verlichting wordt ook wel duo dimmer genoemd. Deze inbouw dimmer duo led is ideaal wanneer je twee schakelaars wilt samenvoegen in één dimmer. Je hebt op deze manier niet twee losse dimmers nodig. Door het dimmen van meerdere led spots op slechts één led dimmer inbouw ben je goedkoper uit en bespaar je daarbij ook nog eens ruimte. Daarnaast is het milieubewuster, omdat je eenvoudig je lichtsterkte kunt verlagen en daardoor je lampen ook nog eens langer meegaan.

Led dimmers inbouw en transformatoren

Led verlichting komt voor in 12 volt en in 230 volt. Om deze reden zijn er ook led dimmers inbouw voor 230v en 12v.

Led spots dimbaar GU10

Voor GU10 fitting inbouwspots en GU10 fitting opbouwspots heb je geen aparte trafo nodig. De lampen met deze fitting zijn dus ideaal en daarnaast gaan GU10 led spots lang mee en hoef je ze dus niet gauw en vaak te vervangen.

Alle GU10 spots in het assortiment van Ledinbouwspotsleds.nl zijn van Philips en dimbaar.

Led inbouwspots dimbaar 230 volt

Led inbouwspots 230v kunnen direct aangesloten worden op het 230 volt stroompunt, aangezien de trafo al in de spot is ingebouwd. Dit scheelt in de inbouwdiepte en dus ook in de plafondhoogte die je maar hoeft in te leveren.

Led inbouwspots dimbaar 12 volt

Led inbouwspots 12 volt zijn ideaal als verlichting in bijvoorbeeld je caravan, camper of boot. De 12v spotjes hebben een vermogen tussen de 10 en 30 volt en zijn uitermate geschikt om 12 of 24 volt verlichting te vervangen.

Primair of secundair dimmen van led spots

Het stroomnet bij jou thuis heeft een voltage van 230 volt. Wanneer je een led spot van 12 volt hebt, dan is er een dimbare trafo of ‘driver’ nodig om de spanning van 230 volt uit het stopcontact om te zetten naar een lagere spanning van 12 volt. Deze spot kan 230 volt gewoonweg niet aan. Dit heeft ook invloed op de manier waarop je je lamp dimt.

Primair dimmen

Bij primair dimmen wordt de dimmer van 230 volt vóór de trafo geplaatst. De led dimmer inbouw dimt dan als het ware de trafo, waardoor deze minder vermogen afgeeft aan je led verlichting en de intensiteit van het licht minder wordt. Je hebt in dit geval een dimbare transformator nodig.

Secundair dimmen

Bij secundair dimmen wordt een dimmer van 12 volt áchter de trafo geplaatst. Deze transformator hoeft in dit geval niet dimbaar te zijn. Deze methode van dimmen wordt minder toegepast dan primair dimmen.

De minimale en maximale belasting van led dimmers inbouw

Als je led spots wilt dimmen, is het belangrijk om te letten op de minimale en maximale belasting van de led dimmer inbouw. De belasting mag namelijk niet meer zijn dan het totale wattage van de led verlichting. Heb je bijvoorbeeld 5 spots van 25 watt, dan kom je op een totaal van 125 watt. Kan de led dimmer inbouw echter niet meer dan 100 watt aan, dan werkt deze niet goed. Andersom geldt hetzelfde. Er is een minimale belasting nodig voor de dimmer om goed te kunnen functioneren. Wanneer je een led spotje hebt van 1 watt en de led dimmer heeft een minimale belasting van 5 watt nodig, dan gaat de spot knipperen en is deze niet goed dimbaar. Je hebt in dit geval dus minimaal 5 spots van 1 watt nodig of 1 spot van 5 watt.

De dimmers in ons assortiment hebben allemaal een minimale belasting van 0 watt. Je hoeft je dus niet op de minimale belasting te letten. Wel dien je nog op de maximale belasting van de led dimmer inbouw te letten.

Meerdere led spots op één led dimmer inbouw

Het dimmen van meerdere led lampen op één led dimmer kan prima. Daarbij bepaalt het maximale vermogen van de led dimmer hoeveel spots erop aangesloten kunnen worden. Vaak is het maximale aantal lager dan de dimmer daadwerkelijk aankan. Voor een langere levensduur van de dimmer is het sterk aan te raden op de dimmer niet zwaarder dan 90% te belasten.

Voorbeeld: De maximale belastbaarheid van een led dimmer is 100 watt. De 100 watt verminder je met 10%. De belastbaarheid van de led dimmer is dan 90 watt. Op een dimmer met een belastbaarheid van 100 watt kun je dus 30 led lampen van 3 watt dimmen (3x30=90 watt).

Kom je er niet helemaal uit? Wij rekenen graag met je mee.

Checklist voor probleemloos led verlichting dimmen

 1. Gebruik altijd dimbare led verlichting

 2. Gebruik de juiste dimmer voor je led spots: fase afsnijding, fase aansnijding of universeel

 3. Het totaal aantal watt van je led lampen ligt hoger dan de minimale belasting van je led dimmer

 4. Het totale wattage van de led verlichting blijft onder de 90% van de maximale belastbaarheid van de led dimmer

Led dimmers inbouw kopen

Wil jij graag jouw led verlichting qua intensiteit zelf kunnen regelen en zijn jouw led spots dimbaar? Ben jij op zoek naar de juiste led dimmers inbouw met eventueel accessoires? Bij Ledinbouwspotsleds.nl hebben we een grote keuze aan led dimmers. Geniet binnenkort ook van de juiste hoeveelheid licht op ieder moment en zonder irritante zoemgeluiden of flikkeringen.

Heb je liever eerst nog wat advies over onze dimmers inbouw? Laat het ons dan gerust weten, we helpen je graag verder.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
 • iDeal
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact
 • Apple Pay
 • Google Pay
Scroll to top