Opbouwspots badkamer

Opbouwspots badkamer

Filteren
per pagina
Filteren
per pagina

Opbouwspots badkamer voor helder en ontspannen licht

Wil jij graag jouw badkamer een nieuwe look geven en meer sfeer meegeven? Wil je voor je badkamer een nieuw lichtplan maken? De badkamer is een ruimte waar je goed de aandacht aan wilt schenken. Het is niet alleen een plek waar je vaker bent dan je denkt en vooral lekker je ding wilt doen. Het is ook de ruimte in huis waar het het vochtigst kan zijn. Het is daarom belangrijk dat je je verlichting daarop aanpast. Opbouw spots in de badkamer zijn ideaal! Ze zijn vaak spatwaterdicht en daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk te plaatsen. Bij Ledinbouwspotsleds.nl hebben we een groot aanbod aan led spots voor de badkamer. Zo is er vast en zeker een spot badkamer opbouw die perfect in jouw badkamer thuishoort!

Led opbouwspots badkamer

Met badkamer opbouwspots heb je, in tegenstelling tot inbouwspots in de badkamer, de mogelijkheid om de ruimte mooi te decoreren. Dit komt omdat bij opbouwspots de armaturen wél zichtbaar zijn en niet in het plafond weggewerkt worden. Opbouwspots moeten dan ook bij de rest van het interieur van je badkamer passen, zodat de ruimte waar je wilt relaxen er mooi uitziet. Er zijn diverse verschillende led opbouwspots. Ga je voor vierkant, rond, wit of zwart? Kies led spots in de badkamer die jou bevallen. Wil je liever toch geen opbouwspots in je badkamer, ga dan voor inbouwspots in je badkamer.

Badkamer plafondspots

Plafondspots voor de badkamer kunnen net dat extra’s geven. In ons brede aanbod in onze webshop hebben we plafondspots in het wit, zwart en nikkel. Het voordeel van deze kleuren is, dat ze gemakkelijk te combineren zijn met verschillende andere kleuren. Of je nu een hele rustige neutrale of basic badkamer hebt of juist een kleurrijke en vrolijke badkamer, bij de badkamer plafondspots van Ledinbouwspotsleds.nl vind je vast en zeker een plafondspot die past bij jouw badkamer. Let er wel op waar je de opbouwspots op het plafond wilt plaatsen. Dit in verband met de vochtigheid.

Soorten badkamer opbouwspots

Omdat iedere badkamer weer anders is, zijn er ook vele soorten badkamer opbouwspots verkrijgbaar. Denk hierbij aan verschillen in vormen en maten, maar ook in kleuren van zowel de armatuur als het licht. Ga je voor witte opbouwspots of toch liever voor opbouwspots zwart? En kies qua lichtkleuren van tinten warm tot koelwit. Wil je juist grote spots die goed opvallen en aanwezig zijn of ga je voor wat kleinere spots die ook wat minder hoog zijn? Heb je een koof of nis, ga dan voor mini led spots in de badkamer. Er is vast een geschikte opbouwspot om jouw badkamer te verlichten.

Dimbare badkamer opbouwspots

Door het plaatsen van led verlichting in je badkamer plafond creëer je een fijne ambiance in deze ruimte. Als je van je badkamer graag een oase van rust wilt maken, ga dan voor dimbare opbouwspots. Zo kun je het licht in de badkamer nog beter regelen en nog meer sfeer maken. Op die manier kom je werkelijk tot rust na een lange dag hard werken. Extra fijn als je een bad hebt en je graag kaarsjes aansteekt voor pure ontspanning. Kaarsen brengen brandgevaar met zich mee, maar met dimbare en spatwaterdichte opbouwspots heb je helemaal geen kaarsen meer nodig!

Met een led dimmer of draadloze dimmer kun je de intensiteit van het licht van je opbouwspots bepalen. De ene keer wil je namelijk goed helder licht, zodat je je goed kunt scheren, je make-up kunt aanbrengen of je tanden fatsoenlijk kunt poetsen en flossen. Maar je hebt ook momenten dat je in de badkamer juist wilt ontspannen. Denk aan je moment onder de douche of in bad. Met wat zachter licht kom je in een andere stemming en geniet je heerlijk van een oase van rust. Zo kun je helemaal bijtanken na een lange werkdag of een intensieve sportsessie.

Afhankelijk van wat je aan het doen bent of in welke stemming je bent, heb jij op deze manier het licht dat daarbij past.

Lichtkleuren badkamer opbouwspots

Als je kiest voor led opbouwspots in de badkamer kun je ook kiezen welk soort licht je wilt voor jouw verlichting. Ga je voor koud wit licht of wil je net wat meer warmte en ga je daarom liever voor warm wit of extra warm wit licht? Ook kun je badkamer opbouwspots nemen die dim to warm zijn. Met deze dim to warm spots creëer je in iedere situatie sfeer. Je kunt namelijk de kleurtemperatuur veranderen, zodat de kleur altijd perfect past. Je verandert niet alleen de lichtintensiteit, maar ook de lichtkleur.

Philips Hue in de badkamer

Wil jij liever eens een hele andere sfeer in de badkamer door bijvoorbeeld een andere kleur licht en lijkt je heerlijk om dat met je smartphone te bedienen? Slimme led lampen in de badkamer behoren dan zeker tot de mogelijkheden. Denk hier bijvoorbeeld aan Philips Hue lampen. We hebben niet alleen Philips Hue inbouwspots badkamer, maar ook Philips Hue opbouwspots. En wil je er zeker van zijn dat je Hue spots veilig in de badkamer geïnstalleerd kunnen worden, ga dan voor IP65 zijn, dan voor de Philips Hue badkamer spots.

Veilige opbouwspots in de badkamer

Eén van de belangrijkste zaken bij badkamer opbouwspots is de veiligheid. In de badkamer is de kans namelijk groot dat de verlichting nat wordt. Indien je niet de juiste verlichting hebt en deze niet bestand is tegen vocht of nattigheid, ontstaat er kortsluiting en kan er zelfs brand ontstaan. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten en daarom is het van belang dat je de juiste led opbouwspots in de badkamer plaatst. Bekijk daarom goed de IP waarde van de spotjes die jij in jouw badkamer wilt installeren.

Spatwaterdichte badkamer opbouwspots

Voor opbouwspots in de badkamer is het belangrijk dat je kiest voor spatwaterdichte spots. Dit omdat je in de badkamer je te maken hebt met vocht en water. Bij het kiezen van de juiste opbouwspots voor je badkamer moet je hiermee rekening houden. Veiligheid staat voorop en daarom moet je led spots die geschikt zijn voor vochtige ruimtes in de badkamer plaatsen. Je kunt gaan voor opbouwspots met IP waarde IP44 en IP65. Dit is belangrijk om kortsluiting door contact tussen het vocht en de bedrading te voorkomen.Afhankelijk van de plaats in de badkamer, bepaal je de juiste badkamer spot. Led inbouwspots met IP44 zijn spatwaterdicht en inbouwspots met IP65 zijn straalwaterdicht. IP44 is niet voldoende om boven en rondom de douchecabine te plaatsen, omdat de spots daar direct met water in aanraking kunnen komen. Daar zijn ze niet tegen bestand en daarom moet je daar liever voor spots met IP65 kiezen.

Badkamer opbouwspots in diverse zones

Bij het installeren van opbouwspots in de badkamer moet je rekening houden met diverse zones. Dit komt door de waterdichtheid van de led opbouwspots.

De zones in de badkamer worden aangeduid met een getal van 0 tot 3.

- Zone 0: de ruimte bij de douchecabine, badkuip of gootsteen

- Zone 1: de ruimte direct boven de douche of het bad met een hoogte tot 2,25 meter

- Zone 2: de ruimte in een straal van ca. 60 centimeter rond het bad, de douche en de wastafel

- Zone 3: de overige ruimte die niet direct in aanraking komt met water

Led spots per zone

- Zone 0: In deze zone is het eigenlijk niet gebruikelijk om spots te plaatsen.

- Zone 1: In zone 1 plaats je led spots met IP65. Deze spots zijn straalwaterdicht en kunnen dus tegen het water uit het bad of de douche dat in aanraking komt.

- Zone 2: In zone 2 plaats je led spots die niet veel in aanraking komen met water, maar de kans is aanwezig. Je gebruikt hier led spots met IP44. Deze zijn spatwaterdicht.

- Zone 3: In zone 3 plaats je led spots die niet of nauwelijks in aanraking komen met water. Je kunt hier kiezen voor led spots met IP21. Ze zijn niet optimaal beschermd tegen water, maar kunnen wel tegen een drupje.

Badkamer opbouwspots plaatsen

Wist je dat badkamer opbouwspots heel gemakkelijk te bevestigen zijn? Er hoeven geen grote gaten geboord te worden. Ook nemen de spots zeer weinig ruimte in, wat in de badkamer perfect is, aangezien deze ruimte vaak al kleiner is dan je zou willen. De ruimte houden we zo graag strak en schoon en dan zijn de kleine armaturen van opbouwspots ideaal. En wist je dat je opbouwspots in de badkamer, maar ook in andere ruimtes, ook prima aan de muur kunt bevestigen?

Badkamer opbouwspots kopen

Met de juiste badkamer opbouwspot ga je niet alleen voor goed en helder licht, maar ook voor licht waarbij je kunt ontspannen. Op deze manier maak je van je badkamer een fijne plek om te zijn en om goed jouw ding te kunnen doen. Bij Ledinbouwspotsleds.nl hebben we een groot aanbod aan verschillende opbouwspots die geschikt zijn voor de badkamer. Kom je er nog niet helemaal uit en heb je nog vragen over spotjes plaatsen in de badkamer, laat het ons dan gerust weten. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top