Login
Om dezelfde grote hoeveelheid licht te krijgen die halogeen lampen van 100 watt produceren, kunt u kiezen voor led spots met een vermogen van 6 watt. Ondanks dit veel lagere vermogen kunt u met led spots van 6 watt dezelfde heldere verlichting krijgen als uw oude halogeenspots.

Het gebruik van led spots van 6 watt

Halogeen spots van 100 watt, en daarmee ook led spots van 6 watt, kunnen een lichtopbrengst leveren van 900 lumen. Dit is een aardig grote hoeveelheid licht voor één lamp. Ter vergelijking: boven de eettafel wordt vaak verlicht met lampen van 300 tot 500 lumen, en in de badkamer is de benodigde lichthoeveelheid nog lager. Hier worden vaak spots van 200 tot 400 lumen gebruikt. Met led spots van 6 watt kunt u dus grote oppervlakken van een goede verlichting voorzien. U kunt ze bijvoorbeeld toepassen in donkere kelders of zolderkamers, waar niet veel ramen aanwezig zijn. Ook in de garage of schuur kunnen spots van 6 watt goed van pas komen, omdat u hiermee een goed zicht zult hebben tijdens het klussen.

Het verschil tussen 100 watt bij halogeen en 6 watt bij led spots is erg groot.

Hoe kan het vermogen bij led spots zo veel lager zijn, terwijl deze spots wel dezelfde lichtopbrengst kunnen leveren? Het antwoord is simpel: led spots hoeven veel minder stroom te gebruiken voor dezelfde lichtopbrengst. Bijna alle stroom die led spots verbruiken, wordt ook daadwerkelijk omgezet in licht, terwijl bij halogeen spots veel stroom verloren gaat aan warmte. Daarom zijn led spots ook een stuk beter voor het milieu dan halogeen spots, en worden ze niet zo snel warm. Dit zorgt ook nog eens voor extra veiligheid!
 

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -