Login

Heeft u op dit moment halogeenspots en wilt u deze vervangen door LED-spots, dan vraagt u zich waarschijnlijk af welke spotjes u het beste kunt kiezen. Halogeenspots van 75 watt kunt u eenvoudig vervangen door LED-spotjes van 5 watt. Daarmee krijgt u namelijk dezelfde hoeveelheid licht als met halogeenspots. Het verschil is dat de LED-spots een stuk minder elektriciteit verbruiken en een hogere kwaliteit licht leveren.

Wat is de lichtopbrengst van 5 watt LED-spotjes?

Een LED-spot van 5 watt kan 350 lumen licht leveren. Dat is dezelfde hoeveelheid licht als halogeenspots van 75 watt. LED-lampen met een lichtopbrengst van 350 lumen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor boven uw eettafel of als werkverlichting in uw keuken. Wilt u de lichtintensiteit kunnen verlagen, wanneer u bijvoorbeeld toe bent aan een beetje ontspanning? Kies dan voor dimbare spots om uw 75 watt halogeen lampen te vervangen. Hiermee creëert u in een handomdraai gezellige sfeerverlichting in uw woning.

Waarom zou u 75 watt halogeen lampen vervangen door LED?

Zoals u al kunt zien aan het verschil in (watt)vermogen, gebruiken LED-spots veel minder stroom om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als een halogeenlamp. Doordat LED-lampen minder warmte produceren ten opzichte van halogeen, kunnen zij de elektriciteit effectiever omzetten in licht. Overstappen op LED-spots betekent dus altijd dat u kunt besparen op uw stroomverbruik. En dat is goed voor het milieu én uw portemonnee. Een bijkomend voordeel is dat LED-spots een hogere kwaliteit licht produceren dan halogeenverlichting, waardoor u profiteert van een prachtige verlichting in uw huis!

© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -