Advies en veelgestelde vragen over led verlichting

voordelen_led_spots

Het is inmiddels duidelijk dat led veel voordelen heeft!

Het is inmiddels wel tot het grootste gedeelte van de bevolking doorgedrongen dat led inbouwspots enorm veel voordelen hebben ten opzichte van de oudere halogeenlampen of halogeen inbouwspots. Buiten het feit om dat halogeen verlichting in de toekomst en dat zal waarschijnlijk ergens in 2016 zijn worden verboden zijn ze ook nog eens erg milieu onvriendelijk en niet erg bevorderlijk voor de kwaliteit en duurzaamheid voor uw plafond. Het vervelende van halogeen is dat deze vorm van verlichting erg warm zo niet er heet kan worden. Deze hitte zorgt niet alleen voor een enorm groot energie verbruik maar ook nog eens voor vervelende vlekken op uw mooie witte plafond. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar uw plafond nadat u een aantal maanden gebruik heeft gemaakt van halogeen verlichting, u zult al snel zien dat door de warme een soort van grijze vlekken op uw plafond zichtbaar zijn.

Veel schoner

Bij led plafondspots heeft u niet alleen het voordeel van een veel lagere energie rekening maar ze zijn ook nog eens veel schoner. Met schoner bedoelen wij dat u geen vervelende warmte vlekken op u plafond krijgt. Ook zijn led inbouwspots veel makkelijker schoon te maken doordat ze veel minder warm worden, de spots nemen veel minder snel vuil en stof op. Daarnaast gaan led inbouwspots ook nog eens veel langer meer dan halogeen verlichting. De doorsnede halogeenspots heeft een levensduur van ongeveer 3000 uur. Een led inbouwspots daarentegen heeft maar liefst een levensduur van minimaal 50.000 uur.

Nooit meer uw inbouw spots vervangen

Dit komt er dus eigenlijk op neer dat u de spots nooit meer hoeft te vervangen en dat is wel zo handig. Niemand zit er namelijk op te wachten om regelmatig defecte spotjes te vervangen. Verder is het natuurlijk zo dat led in vergelijking met halogeen of gloeilampen erg energie zuinig is. U kunt op deze manier veel geld besparen op uw energie rekening en ook op de aanschafkosten van uw verlichting. Kort gezegd zijn led inbouwspots een goede eenmalige investering waarmee u op langere termijn veel gemak van heeft en u bent ook nog eens goedkoper uit.

Lees meer
veiligheid_led_inbouwspots

De warmte die led inbouwspots veroorzaken!

Eigenlijk is de titel van het onderwerp al fout, beter zou je kunnen zeggen de warmte die led inbouwspots NIET veroorzaken. Het is namelijk zo dat led inbouwspots vrijwel geen warmte afgeven. In tegenstelling van halogeen spots, die geven namelijk wel veel warmte af. Eigenlijk zoveel dat je ze naar normaal gebruik van ongeveer een uur helemaal niet meer kunt vastpakken zonder je vingers er aan te branden. Buiten dit nadeel om heeft het afgeven van de hitte van halogeen spots nog veel meer nadelen. Hitte veroozaakt naar verloop van tijd namelijk vlekken op het plafond. Vergelijk het met een verwarming of een plasma televisie die veel warmte afgeeft, hierbij zul je na verloop van tijd ook vlekken op de muur of boven de verwarming zien. Led inbouwspots zijn dus erg schoon in gebruik en geven ook nog eens een mooie warme led licht kleur af, en natuurlijk zijn ze ook nog een erg energie zuinig.

Levensduur en veiligheid van led inbouwspots

Buiten het feit om dat led inbouwspots veel ernergie zuiniger zijn en schoner zijn dan halogeen lampen zijn ze ook nog eens een stuk veiliger en erg makkelijk te monteren. Al onze led inbouwspots uit onze webwinkel hebben een eigen kleine transformator wat ervoor zorgt dat ze erg makkelijk zijn weg te bouwen. U heeft hierdoor maar een kleine inbouw diepte boven uw verlaagde plafond nodig. Als de spots 1 keer zijn in gebouwd kunt u er naar eigen keuze nog voor kiezen om uw verlaagde plafond te gaan issoleren. Ook dit is bij led inbouwspots erg gemakkelijk. U hoeft namelijk geen rekening te houden met het issolatie materiaal en de warmte van de led inbouwspots. Omdat led inbouwspots niet zo erg warm worden als halogeen verlichting kunt u het issolatie materiaal tot vlak bij de led inbouwspots verwerken. Verder is het een voordeel dat u het plafond niet zo ver hoeft te verlagen als bij halogeen led spots, een minder laag plafond heeft minder issolatie materiaal nodig en is makkelijker te monteren, vele redenen dus om te kiezen voor een led inbouwspot. Klik hier voor installatie uitleg en bezoek onze led inbouwspots overzicht pagina voor een overzicht van ons assortiment.

 
 
Lees meer
inbouw_led_spots_in_een_koof

Led inbouwspots voor in een koof is een mooie oplossing

Als u al uw bedrading van uw verlichting mooi weg wilt werken dan is een koof een prachtige oplossing, vooral voor in een woonkamer bied dit mooie mogelijkheden. Een koof is vaak op meerdere verschillende plaatsen in een woonkamer te plaatsen en dat zorgt ervoor dat u veel punten heeft waar u led inbouwspots kunt gaan plaatsen. Ook zijn er meerdere mogelijkheden om uw kamer volledig te verlichten met zuinige led inbouwspots. Denkt u hierbij aan een verlaagd plafond. In de meeste gevallen is het zelfs mogelijk om de inbouw led spots in uw vloer te gaan plaatsen zodat de verlichting richting uw plafond schijnt, het is maar wat uw voorkeur is, het is in ieder geval allemaal mogelijk met led inbouwspotjes.

Het plaatsen van inbouw led spots in een koof, plafond of vloer

Eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk en grotendeels allemaal hetzelfde. Het begint allemaal met de basis en dat is het inbouwen van de led spots in een vloer, koof of plafond. Het doel is allemaal hetzelfde, uw wilt een mooie lichtopbrengst zonder dat u kabels in het zicht heeft en u wilt de inbouwspots led mooi weg gewerkt hebben. In alle drie gevallen is het een kwestie van een boorgat maken ter grote van de spots, de zaagmaat van deze gaten staat duidelijk vermeld elke inbouwspot in onze web winkel. Als u het gat heeft geboord is het meeste werk al gedaan en kunt u de led inbouwspotjes door middel van de meegeleverde transformator gaan aansluiten op de spots. Dit is erg eenvoudig te doen door het klik systeem. Let u er wel op dat u de stroom uitschakelt als u de inbouwspots gaat aansluiten.

Lees meer
© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top