Attentie: mogelijke vertraging bij PostNL. Meer informatie
Heeft u vragen? Bereikbaar van 8:00 tot 20:00 0541 - 8569 84
Home / Led inbouwspots plaatsen op de zolder
Vaak krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om led inbouwspotjes te plaatsen op een zolder die mensen willen gaan ombouwen tot een slaapkamer. De vraag wordt vaak gesteld omdat mensen met een verlaagd plafond in een schuine kap gaan werken. Maar ook in een schuine wand kunt u juist prima led inbouwspots gaan plaatsen. Een schuine dakrand met een ruimte voor isolatie materiaal leent zich erg goed om led inbouwspots te gaan plaatsten. Ook met een zeer beperkte inbouw diepte is dit vaak al mogelijk. Er zijn namelijk al inbouw led spots met een minimale inbouw diepte van ongeveer 22 millimeter.

De lichtbundel uit een dak met een schuine rand

Veel mensen maken zich zorgen over de lichtstraal van de inbouwspots led omdat deze dan schijn de kamer in zou gaan schijnen en niet recht naar beneden. De zorgen zijn overbodig want alle led inbouwspotjes uit onze web winkel beschikken over een verstelbare en kantelbare lens.

Zolder kamer met een schuine kap en led inbouwspots in de schuine wand

Als u de led spots dus aan een schuine wand gaat monteren is het nog steeds mogelijk om de lichtstraal recht naar beneden te laten schijnen omdat het mogelijk is om de lens naar wens bij te draaien. Op deze manier kunt u de inbouwspots gaan plaatsen waar u wilt. Vaak kiezen mensen ervoor om meerdere spots per wand te gaan plaatsen zodat me over ruim voldoende licht beschikt.

Het aantal led inbouwspots op een zolder is anders dan in een woonkamer

Een andere belangrijke vraag die wij krijgen is het aantal led spots wat men moet gaan plaatsen. Bij een zolder is dit vaak een heel ander verhaal dan een woonkamer. Een veel gemaakt fout is dat men op een zolder te weinig led inbouwspotjes plaatst en de licht opbrengst vaak tegenvalt. Wij krijgen dan vaak de opmerking dat ze net zoveel spots hebben geplaatst als in de woonkamer en de woonkamer zelfs nog groter is dan de zolder. Dan kan natuurlijk heel goed kloppen maar u moet er wel rekening mee houden dan een zolder veel minder licht inval heeft dan een woonkamer. Het is op een zolder vaak overdag ook donker. Maakt u dus een duidelijk licht plan voor het aantal te plaatsen led inbouwspot op uw zolder verdieping.
      18-02-2016 14:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.