Login
Home / LED Dimmers

LED Dimmers

Tevreden klanten door betrouwbare service
Gratis verzending va. €50 NL & BE Voor 21:00u besteld, morgen in huis 3 jaar garantie

LED dimmers

Dimbare LED spots zijn de beste oplossing voor verlichting in uw huis. Door met behulp van een LED dimmer de intensiteit van het licht naar uw wens te verhogen of te verlagen, profiteert u van de juiste (sfeer)verlichting op het juiste moment. Onderstaande dimmers zijn uitermate geschikt voor alle LED inbouw spots uit onze webwinkel. Zo weet u altijd zeker dat u over de juiste LED dimmer beschikt en dat uw LED inbouwspots probleemloos en traploos dimmen onder dat ze knipperen.

De LUISA01 is geschikt van 0 tot maximaal 100 Watt dus bijv. 20 spots van 5 Watt.
Deze LED dimmer wordt het meest gekozen.

De LUISA02 is geschikt van 0 tot maximaal 150 Watt dus bijv. 50 spots van 3 Watt.Welke soort led dimmer heb ik nodig?

Niet iedere led lamp is dimbaar. Als er dus niets op de verpakking staat, kan het licht ook niet gedimd worden. Staat er dat de lamp wel dimbaar is, dan kan dit wel. In dit geval is er een dimmer nodig. Dimmers die bedoeld zijn voor halogeenspots zijn niet te gebruiken met led lampen, omdat ze hier niet voor ontworpen zijn. Het gevolg is dat er oververhitting of flikkeringen van het licht kunnen optreden. U dient dus te kiezen voor een led dimmer. Er zijn twee soorten led dimmers: fase aansnijding en fase afsnijding. Op de verpakking staat meestal aangegeven welk van de twee er nodig is om de lamp te dimmen. In sommige gevallen zijn beide soorten dimmers mogelijk. Hier volgt een korte uitleg van de beide soorten led dimmers:
  • Fase aansnijding: wordt ook aangegeven met de Engelse term leading edge of RL. Fase aansnijding dimmers zijn de goedkopere en iets verouderde versie van de dimmers. De dimmer werkt door gebruik te maken van een ontstoringsspoel, wat ervoor zorgt dat hij soms wat kan gaan brommen. 25% van alle dimbare led lampen maken gebruik van dit soort dimmers.
  • Fase afsnijding: wordt ook aangegeven met de Engelse term trailing edge of RC. Fase afsnijding dimmers zijn de nieuwere versie van de dimmers, met ingebouwde elektronica. Dankzij deze elektronica hoeft er geen gebruik meer te worden gemaakt van een ontstoringsspoel, waardoor de dimmer nooit een geluid zal maken. 90% van alle dimbare lampen maken gebruik van fase afsnijding dimmers.

Led dimmers en trafo’s

Hebt u de juiste dimmer uitgekozen, dan is er nog een aspect om rekening mee te houden: het primair of secundair dimmen van de led spots. Dit heeft te maken met de transformator, ook wel trafo genoemd. Als u een led spot van 12 volt hebt, dan is er namelijk een trafo nodig om de spanning van 230 volt uit het stopcontact om te zetten tot de lagere spanning van 12 volt, die de lamp kan gebruiken. Dit is ook weer van invloed op de manier waarop u uw lamp dimt:
  • Bij primair dimmen wordt de dimmer van 230 volt voor de trafo geplaatst. De dimmer dimt dan als het ware de trafo, waardoor deze minder vermogen afgeeft aan de led spots en het licht gedimd wordt. U hebt in dit geval dus een dimbare trafo nodig.
  • Bij secundair dimmen wordt een dimmer van 12 volt achter de trafo geplaatst. Deze trafo hoeft dan niet dimbaar te zijn. Deze methode wordt minder vaak toegepast dan het primair dimmen.

Welke led dimmer voor de led spot GU10?

Een van de meest gebruikte led spots, zijn die met een GU10 fitting. GU10 led spots werken altijd op 230 volt, waardoor ze erg handig zijn. Er is namelijk geen trafo nodig om de spanning te verlagen. Niet iedere gu10 led spots is echter dimbaar. Ook hierbij moet u dus goed op de verpakking kijken of het mogelijk is om het licht te dimmen of niet. Als de led spots wel dimbaar zijn, staat er ook aangegeven of u een fase aansnijding of een fase afsnijding dimmer nodig hebt.

Dimbare led spots en dimmers bij Ledinbouwspotsleds.nl

Voor de dimbare led spots en bijbehorende dimmers van de hoogste kwaliteit, bestelt u natuurlijk bij Ledinbouwspotsleds.nl. Hebt u nog vragen over het dimmen van uw led verlichting en over de dimmers die u nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Betaalmogelijkheden

  • Gratis verzending v.a. € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Voor 21.00 besteld, morgen nog (thuis)bezorgd
  • Garantie 3 jaar


© Copyright 2019 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW -